Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
864 Ft
Menny.:
Termék címkék: film, Roddy Doyle

Snapper

Ár:
864 Ft
Menny.:
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Barrytown, Dublin, is humming with speculation. For Sharon Rabbitte is pregnant. After the soccer club Christmas do, only she knows the father of her 'snapper'. But she's not telling - even though her father has taken a remarkably lively interest in this sudden, but obvious, family crisis.



Nyájas reménybeli olvasó! Képzelje el, hogy ön lányos apa – ha netán valóban az, akkor persze könnyebb a dolga –, és egy szokványos estén (miután letelt a műszak, és ön, kedves apuka civódott egy sort a többi kölyökkel, merthogy van még néhány, egész pontosan öt, most pedig épp a jól megérdemelt sörözésre indulna a haverokhoz) a húszéves nagylánya egyszer csak bejelenti, hogy terhes. Ami önmagában talán nem is lenne olyan nagy baj, csakhogy a leányzó nem hajlandó elárulni, hogy ki ejtette teherbe, abortuszról pedig hallani sem akar, hiszen az gyilkosság lenne. Egyszóval apa nincs, gyerek márpedig lesz… Hogy máris lila a feje? Hogy ilyen szégyent nem tűrne a családban? Hisz mit szólnának a szomszédok? A haverok? A rokonság? Nos, Jimmy Rabbitte, Doyle regényének hőse, ez az egyszerű, kicsit talán bumfordi és házsártos, de csupa szív dublini munkásember nem kiabál, nem dühöng, sőt még sörözni is elmegy… ráadásul Sharonnal, a lányával. Elvégre ha tragédia történt is, azért meg kell beszélni a dolgokat…

Később aztán megtudjuk, hogy ki a gyerek apja (amitől a helyzet csak még kínosabbá válik), s azt is, hogy – bármilyen banálisan is hangzik – szeretettel és türelemmel az ilyen kényes problémákat is meg lehet oldani. És megismerkedhetünk Sharon legtitkosabb gondolataival, végigizgulhatjuk a terhességét, annak minden testi és lelki változásával együtt, és vele szoríthatunk, hogy szép, egészséges babája szülessen.
A méregzsák az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb ír regénye, a Rabbitte család tagjait az írek közeli ismerőseikként tartják számon, Dolyle tökéletesen beszéli a dublini munkáscsaládok, a dublini utcák és sörözők nyelvét, és olyan művet alkotott, amely a mai irodalomban igencsak ritka: a leghétköznapibb gondokkal küszködő egyszerű emberek életét ábrázolja kedvesen, megértő szeretettel, elragadó humorral.

A regényből Stephen Frears rendezésében ragyogó film is készült.
Szerző - Roddy Doyle